در سالهاي اخير، پژوهشگران از شاخه هاي مختلف علوم و مهندسي روش جديدي تحت عنوان نظريه آشوب براي توصيف پيچيدگي در طبيعت تدوين کرده و گسترش داده اند. امروزه نظريه آشوب به عنوان يک ابزار پردازش قوي جهت بررسي سيستم هاي پيچيده در طبيعت مطرح است و افق جديدي را در درک رفتار سيستم هاي فيزيکي و طبيعي باز کرده است، بطوريکه بسياري آن را مهمترين کشف قرن بيستم بعد از نظريه کوانتوم و نسبيت انيشتن مي دانند. نشان داده شده است که بسياري از سيستم هاي مکانيکي، صوتي، نوري، شيميايي، سيالات، الکترونيکي و بيولوژيکي داراي رفتار آشوبگونه هستند و محققین علاقه زیادی برای تحقیق در رابطه با آنها دارند. هدف این است که در این مجموعه آموزشی نیاز مهندسان و محققان را در زمینه آشوب و کاربرد آن از جنبه تحلیل ریاضی و عملی و خصوصا مفهومی و نظری پوشش دهیم. امید داریم که این مجموعه آموزشی مفاهیم کلی مربوط به تئوری آشوب را برای مهندسان و پژوهشگران رشته های فیزیک کاربردی، مهندسی برق و پزشکی و حتی رشته های علوم پایه پزشکی و توان بخشی در حد قابل قبول در اختیار بگذارد. این آموزش به تدریج جلو خواهد رفت و به معرفی آشوب و سیستم های آشوبی، شاخص های آشوبی، معادلات ریاضی حاکم بر آنها، کاربردها، مثال های عملی، چالش ها و تئوری های ریاضی و اثبات آنها، معرفی سه سیستم معروف آشوبی هنن، لورنز و لجستیک، شبیه سازی شاخص های آشوبی در این سیستم ها، روش های کنترل آشوب و اعمال آن بر یک سیستم مبدل سوییچینگ، شبیه سازی شاخص های آشوبی و مقایسه نتایج شبیه سازی و عملی می پردازد.
پیش نیازها: کنترل غیرخطی و کنترل مدرن
جلسه اول:
در این جلسه مقدمه ای از آشوب بیان شده است. ابتدا به معرفی آشوب (chaos) پرداخته شده و علت وقوع پدیده آشوب در سیستم ها بیان شده است.
در ادامه ضرورت، اهمیت و کاربرد سیستم های آشوبی مورد بحث قرار گرفته و در نهایت دو سیستم آشوبی که عبارتند از یک مدار الکتریکی و یک سیستم بیولوژیکی مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد.
مدت زمان: 49 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس
پیش نمایش جلسه اول:
جلسه دوم:
در جلسه اول از این مجموعه آموزشی به معرفی مقدماتی سیستم های آشوبی پرداخته شد. در جلسه دوم chaos2، به تحلیل ریاضی سیستم های آشوبی پرداخته می شود.
ابتدا شاخص های آشوبی معرفی و تعریف می شوند و سپس مورد بررسی از دیدگاه معادلات ریاضی و سرانجام شبیه سازی با نرم افزار matlab قرار می گیرند. این شاخص های آشوبی عبارتند از نگاشت پوئینکاره، نمای لیاپانف و دیاگرام دوشاخگی که در این جلسه به نگاشت پوئینکاره و نمای لیاپانف با استفاده از دو روش محاسبه نماهای لیاپانف از نگاشت های تکراری و محاسبه نماهای لیاپانف از سری های زمانی پرداخته می شود. سپس شبیه سازی نمای لیاپانف با روش کدنویسی متلب مورد بررسی قرار می گیرد.
مدت زمان: 49 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی matlab
پیش نمایش جلسه دوم:
جلسه سوم:
در جلسه اول و دوم این آموزش مقدمه ای از سیستم های آشوبی بیان شد وروابط ریاضی آنها معرفی شوند و شاخص های آشوبی مورد بررسی و شبیه سازی قرار گرفتند.
در این جلسه (chaos3) به ادامه بحث شاخص های آشوبی پرداخته می شود. در ابتدا روش تجزیه QR در محاسبه نمای لیاپانف بیان می شود، سپس تجزیه QR به روش گرام-اشمیت بیان می شود و این روش روی سیستم هنن (henon) توسط نرم افزار matlab شبیه سازی می شود. در ادامه سومین شاخص آشوبی به نام نمودار دوشاخگی معرفی می شود و این شاخص بر روی سیستم لجستیک (logistic) شبیه سازی می شود. در قسمت آخر به معرفی یک سیستم معرف آشوب به نام سیستم لورنز پرداخته می شود و جاذب عجیب (lorenz attractor) در این سیستم توسط نرم افزار matlab-simulink شبیه سازی می شود.
مدت زمان: 57 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی matlab و Simulink
پیش نمایش جلسه سوم:
جلسه چهارم:
در جلسه اول و دوم و سوم این آموزش مقدمه ای از سیستم های آشوبی بیان شد وروابط ریاضی آنها معرفی شوند و شاخص های آشوبی مورد بررسی و شبیه سازی بر روی سیستم های معروف آشوبی (هنن و لجستیک و لورنز) قرار گرفتند.
در این جلسه (chaos4) به بررسی رفتارهای غیرخطی و آشوبگونه بر روی یک سیستم مبدل سوئیچینگ می پردازد. در ابتدا مبدل بوست الکترونیک قدرت معرفی می شود و محدوده رنج عملکرد آن مشخص می شود. سپس این مبدل الکترونیک قدرت مورد مدلسازی قرار می گیرد. برای اینکه بتوان رفتارهای آشوبگونه را در این مبدل نشان داد نیاز به مدلسازی غیرخطی این مبدل است. پس این مبدل به روش زمان گسسته مدلسازی می شود. در ادامه روش کنترل مد جریان مبدل معرفی می شود و به قسمت مدلسازی اضافه می گردد. سپس نواحی عملکرد مبدل بوست تحت کنترل مد جریان توسط نرم افزار psim (powersim) شبیه سازی می شود.
مدت زمان: 68 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی psim و pdf مقاله
پیش نمایش جلسه چهارم:
جلسه پنجم:
در جلسه اول و دوم و سوم وچهارم این آموزش مقدمه ای از سیستم های آشوبی بیان شد وروابط ریاضی آنها معرفی شدند و شاخص های آشوبی مورد بررسی و شبیه سازی بر روی سیستم های معروف آشوبی (هنن و لجستیک و لورنز) قرار گرفتند.
در جلسه چهارم (chaos4) به بررسی و مدلسازی رفتارهای غیرخطی و آشوبگونه بر روی یک سیستم مبدل سوئیچینگ پرداخته شد. در این جلسه (chaos5) در ادامه مباحث جلسه پیش، ابتدا دیاگرام دوشاخگی بر مبنای تابع تکراری مورد بررسی و شبیه سازی با نرم افزار matlab قرار می گیرد، سپس دیاگرام دوشاخگی بر مبنای شبیه سازی دقیق مدار در محیط Psim شبیه سازی می شود و با روش قبل مقایسه می گردد. در قسمت آخر آنالیز تئوری دوشاخگی و برخورد مرز مورد بررسی قرار می گیرد و با استفاده از نتایج تحلیل تئوری، مقدار پارامتر کنترل به ازای ورود به این نواحی به دست می آیند.
مدت زمان: 73 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی psim وmatlab .
پیش نمایش جلسه پنجم:
جلسه ششم:
در جلسه ششم در ادامه مباحث جلسه پیش، ابتدا تحلیل عملکرد آشوبی با استفاده از بزرگترین نمای لیاپانف انجام می شود. سپس نمای لیاپانف مبدل بوست کنترل کننده مد جریان شبیه سازی می شود.
در ادامه حلقه بیرونی (حلقه ولتاژ) مبدل بوست کنترل کننده مد جریان بسته می شود و مدلسازی و تحلیل برای حلقه بسته انجام می شود. سپس رفتار دوشاخگی مبدل بوست کنترل کننده مد جریان در حالت حلقه بسته شبیه سازی و تحلیل می شود.
مدت زمان: 47 دقیقه
محتوا درس : فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی matlab و فایل کتاب مرجع.
پیش نمایش جلسه ششم:
جلسه هفتم:
در جلسه هفتم به مبحث کنترل آشوب پرداخته می شود. در این جلسه ابتدا روش های مختلفی که برای کنترل آشوب وجود دارند معرفی می گردد و سپس به بررسی دو روش تئوری و مهم می پردازیم.
روش اول را که روش جبران شیب نام دارد در مبدل بوست کنترل کننده مد جریان پیاده سازی و شبیه سازی می کنیم. ابتدا معادلات کامل مبدل را با حضور پارامتر شیب به دست می آوریم سپس اثر روش جبران شیب در مبدل بوست کنترل کننده مد جریان بررسی می شود و پایدار کردن کنترل کننده مد جریان در حضور اغتشاش با افزودن شیب بیان می شود.
مدت زمان: 49 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس.
پیش نمایش جلسه هفتم:
جلسه هشتم:
در جلسه هشتم در ادامه مبحث جلسه پیش، به ادامه بررسی روش های کنترل آشوب می پردازد.
در این جلسه ابتدا روش جبران شیب از دید کنترل دوشاخگی مورد بررسی تئوری قرار می گیرد، سپس به بررسی حذف آشوب با استفاده از نمودار دوشاخگی و شبیه سازی آن در محیط نرم افزار matlab می پردازیم. در ادامه حذف آشوب با استفاده از نمای لیاپانف بررسی می شود و در محیط matlab شبیه سازی می گردد. در قسمت بعد به روش بعدی کنترل آشوب به نام روش اغتشاش پارامتری رزونانس (Resonant Parametric Perturbation) می پردازیم. ابتدا این روش معرفی می گردد و سپس در محیط نرم افزار متلب مورد شبیه سازی قرار می گیرد.
مدت زمان: 45 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی matlab و فایل مقاله مرجع.
پیش نمایش جلسه هشتم:
جلسه نهم:
در این جلسه هدف بررسی رفتارهای غیرخطی و آشوبگونه در مبدل تصحیح ضریب توان (Power Factor Correction) است.
ابتدا نحوه عملکرد مبدل بوست تصحیح ضریب توان مورد بررسی قرار می گیرد، سپس تحلیل تئوری دوشاخگی برای مبدل PFC انجام می شود و رفتارهای ناپایدار در این مبدل بررسی می شود. سپس سه ناحیه عملکرد مبدل PFC در فضای پارامتری آن با رسم شکل و شبیه سازی در متلب توصیف می شوند.
مدت زمان: 49 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی matlab.
پیش نمایش جلسه نهم:
جلسه دهم:
در این جلسه در ادامه مفاهیم جلسه پیش (chaos9)، آنالیز مفاهیم ناپایداری در مبدل تصحیح ضریب توان مورد شبیه سازی در محیط PSIM قرار می گیرد.
بدین صورت که با بستن حلقه فیدبک خروجی، موج جریان سلف و نمونه برداری شده آن رسم می شود و رفتارهای پیچیده در آن نشان داده می شود. سپس به مبحث کنترل آشوب در مبدل بوست تصحیح ضریب توان می پردازیم. کنترل دوشاخگی و آشوب در مبدل بوست تصحیح ضریب توان با روش جبران شیب انجام می شود. سرانجام تحلیل تئوری برای این روش کنترلی با روابط ریاضی انجام می شود.
مدت زمان: 45 دقیقه
محتوا درس: فایل تصویری 720p و پاورپوینت درس و فایل شبیه سازی PSIM.فایل کتاب مرجع و مقالات پیشنهادی.
پیش نمایش جلسه دهم:
۷۲۰,۰۰۰ تومان Original price was: ۷۲۰,۰۰۰ تومان.۴۲۰,۰۰۰ تومانCurrent price is: ۴۲۰,۰۰۰ تومان.Add to cart
مطالعه بیشتر
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.