این پست مربوط به جلسات مجموعه آموزشی پایداری و کنترل هواپیما است. اصطلاح انگلیسی این عبارت Aircraft Stability and Control است. به منظور بررسی این بخش، نیازمند مطالعه بر روی مدل سیستم هستیم که در پست مدلسازی و شبیه سازی 6 درجه آزادی هواپیما به طور کامل و به تفصیل شرح داده شده است. به کمک مدل استخراج شده، بحث های مربوط به این مجموعه که شامل بررسی پایداری استاتیکی و دینامیکی، مانورپذیری، سیستم های کنترل پرواز، اتوپایلوت و طراحی کنترلر برای هواپیما است، ارائه شده است. انجام تمامی روند، از مدلسازی و استخراج معادلات ۶ درجه آزادی تا شبیه سازی و حل معادلات دیفرانسل غیرخطی و نیز کنترل هواپیما در نرم افزار متلب Matlab و سیمولینک simulink صورت گرفته است.
پایداری هواپیما شامل دو بخش پایداری استاتیکی و دینامیکی بوده و به ترتیب عبارت است از تمایل ذاتی هواپیما در مخالفت با هر گونه اغتشاش داخلی (دستورات خلبان) یا بازگشت به حالت تعادل اولیه پس از برخورد هر گونه اغتشاش خارجی (تلاطمات جوی و باد). در پایداری استاتیکی اغلب ضرایب ایرودینامیکی مورد تحلیل قرار گرفته اما در پایداری دینامیکی (همان طور که از نام آن مشخص است) با تحلیل دینامیک سیستم (که در طول زمان وضعیت آن مشخص می شود) و استخراج معادله مشخصه و ریشه های آن به بررسی پایداری پرداخته می شود.
در بحث کنترل،انواع سیستم های کنترل پرواز و اتوپایلوت توضیح داده شده است. طراحی کنترلر نیز با ایجاد تغییر در ورودی های کنترلی که شامل تغییرات زوایای الویتور، ایلرون، رادر و تغییرات دسته گاز (تراتل موتور) است، انجام می شود.
جلسه اول :
در این جلسه که اولین جلسه از مجموعه آموزشی “پایداری و کنترل هواپیما” است، به توضیح و ارائه تعریفی از پایداری استاتیکی و دینامیکی پرداخته شده است.
سپس بحث پایداری استاتیکی و دینامیکی طولی ارائه شده است. همچنین توضیحاتی راجع به دلیل استفاده از معادلات خطی شده در بررسی پایداری سیستم و طراحی کنترلر داده شده است. در ادامه با توضیح معادلات اغتشاشی، معادلات طولی و عرضی را دکوپله کرده و از معادلات طولی، توابع تبدیل استخراج خواهند شد. ریشه های معادله مشخصه سیستم که ریشه های مخرج تابع تبدیل بوده را به دست آورده و مودهای طولی (پریود کوتاه و فوگوید) را به دست می آوریم. همچنین با فرضیاتی می توان تقریب مودها را به دست آورد و تابعیت فرکانس و ضریب دمپینگ این مودها را به ضرایب ایرودینامیکی و سایر پارامترها به دست آورد.
مدت زمان : 55 دقیقه
محتوا : فایل تصویری، پاورپوینت درس، مراجع، کد متلب
پیش نمایش جلسه اول
جلسه دوم :
در این جلسه که دومین جلسه از مجموعه آموزشی “پایداری و کنترل هواپیما” است، به توضیح پایداری استاتیکی و دینامیکی عرضی- سمتی می پردازیم.
در ابتدا مهم ترین ضرایب استاتیکی در کانال عرضی-سمتی بیان می شود. در ادامه با توضیح معادلات اغتشاشی، معادلات عرضی دکوپله شده به دست آمده و توابع تبدیل استخراج خواهند شد. ریشه های معادله مشخصه سیستم که ریشه های مخرج تابع تبدیل بوده را به دست آورده و مودهای عرضی-سمتی (رول و داچ رول و اسپیرال) را به دست می آوریم. همچنین با فرضیاتی می توان تقریب مودها را به دست آورد و تابعیت فرکانس و ضریب دمپینگ این مودها را به ضرایب ایرودینامیکی و سایر پارامترها به دست آورد. در ادامه، کدنویسی این بخش در متلب انجام شده و مکان هندسی قطب ها نیز به دست آمده، همچنین ورودی استپ و مقدار نهایی تابع تبدیل نیز به دست می آید.در این جلسه به توضیح پایداری استاتیکی و دینامیکی عرضی-سمتی پرداخته شده است. سپس با تعریف معادلات اغتشاشی، توابع تبدیل و مودهای رول و داچ رول و اسپیرال معرفی می شوند. در ادامه نیز تقریب این مودها بیان می شود. همچنین یک نمونه کد به منظور بررسی تابع تبدیل در متلب توضیح داده می شود.
مدت زمان : 1 ساعت
محتوا : فایل تصویری، پاورپوینت درس، کد متلب
پیش نمایش جلسه دوم
جلسه سوم :
در این جلسه که سومین جلسه از مجموعه آموزشی “پایداری و کنترل هواپیما” است، به توضیح سیستم های کنترل پرواز می پردازیم.
در این جلسه ابتدا راجع به سیستم های کنترل پرواز که شامل اتوپایلوت و سیستم های افزایش پایداری بوده، توضیحاتی ارائه شده است. سپس برای هر یک از این سیستم ها مثالی به همراه توضیحات تکمیلی آورده شده است. در انتها نیز یک نمونه از این سیستم ها که مربوط به کنترل زاویه پیچ بوده، در متلب و سیمولینک شبیه سازی و کنترل خواهد شد.
مدت زمان : 50 دقیقه
محتوا : فایل تصویری، پاورپوینت درس، کد متلب، مراجع
پیش نمایش جلسه سوم
۴۳۲,۰۰۰ تومان قیمت اصلی: ۴۳۲,۰۰۰ تومان بود.۲۸۵,۶۰۰ تومانقیمت فعلی: ۲۸۵,۶۰۰ تومان.Add to cart
مطالعه بیشتر