کنترل مقاوم به دلیل کاربردهای خیلی زیاد یکی از حوزه های مهم در تئوری کنترل محسوب میشود. عموما وقتی صحبت از کنترل مقاوم میشود همه به یاد ∞H و LFT و کلی ریاضیات پیچیده مثل تعریف نرم ها و فضاهای علمی تخیلی دیگر (مثل فضای هاردی) میافتند. وقتی بنده درس سه واحدی کنترل مقاوم را گذراندم، احساس کردم برای این کار باید راههای راحت تر و بهتری وجود داشته باشد! تا اینکه با LMI آشنا شدم و دیدم که چطور بعضی ها توانستهاند هر مساله کنترلی را به نامساوی ماتریسی خطی تبدیل کنند، از جمله حذف نامعینی و تضعیف اغتشاش. اگر نگاهی به مقالات 10-15 سال اخیر در زمینه کنترل بیندازید، خواهید دید که در اکثر موارد (کنترل مقاوم یا غیر مقاوم) از روش مستقیم لیاپونوف استفاده کرده و مساله پایداری را به LMI تبدیل میکنند. برای اینکه این تجربه را به شما هم انتقال بدهم، تصمیم گرفتم که روشهای بر مبنای LMI را برای مسایل مختلف کنترلی از قبیل حذف نامعینی؛ تضعیف اغتشاش؛ طراحی رویتگر و … به تدریج در سایت قرار بدهم. برای شروع، در این سری جلسات نحوه فرمولبندی مساله حذف نامعینی پارامتری را برای سیستمهای خطی به صورت LMI تقدیم میکنم. با امید به اینکه برای شما مفید واقع بشود.
پیشنیازها: آشنایی اولیه با جبر خطی و تئوری پایداری لیاپونوف – آشنایی با کدنویسی در محیط متلب – آشنایی با نامساویهای ماتریسی خطی (LMI)
قبل از دیدن ادامه پست، راهنمای استفاده از سری فیلمهای کنترل مقاوم را حتما ببینید:
جلسه اول:
معرفی مقدماتی کنترلکننده های مقاوم و انواع نامعینی ها
در این جلسه ابتدا برخی توضیحات کلی در مورد کنترل مقاوم ارایه شده و روشهای متفاوت موجود در این حوزه معرفی میشوند. همچنین مزایای استفاده از نامساویهای ماتریسی خطی برای حل مساله کنترل مقاوم نسبت به روشهای مرسوم مانند ∞H بیان میشود. در انتها انواع نامعینیها تعریف شده و روشهای مرسوم برای مدلسازی نامعینی بر اساس یک مقاله ISI معرفی میشود.
مدت زمان آموزش: 69 دقیقه
محتویات درس: فیلم با کیفیت 720p- پاورپوینت درس و مقاله های مورد اشاره در فیلم
حجم فایل: 145 مگابایت
پیش نمایش جلسه اول:
جلسه دوم:
طراحی کنترل کننده مقاوم به دو روش مقدار ویژه و روش مستقیم لیاپونوف برای یک سیستم اسکالر و شبیهسازی در متلب
در این جلسه ابتدا روشهای مختلف پایداری لیاپونوف معرفی شده و به صورت مختصر توضیح داده میشوند. سپس برای یک مثال اسکالر دارای نامعینی به دو روش مقدار ویژه و روش مستقیم لیاپونوف کنترل کننده مقاوم طراحی میشود. در انتها با کنترل کننده بدست آمده سیستم حلقه بسته در محیط متلب شبیهسازی میگردد.
مدت زمان آموزش: 55 دقیقه
محتویات درس: فیلم با کیفیت 720p- پاورپوینت درس و کد متلب مربوط به مثال
حجم فایل: 83 مگابایت
پیش نمایش جلسه دوم:
جلسه سوم:
استخراج LMI های مورد نیاز با استفاده از مکمل شور و تبدیل متجانس
در این جلسه سیستمهای خطی با نامعینی پارامتری در حالت کلی در نظر گرفته شده و با استفاده از روش مستقیم لیاپونوف نحوه استخراج نامساوی ماتریسی خطی برای بدست آوردن بهره کنترل کننده فیدبک حالت تشریح میشود. سپس برای مثال اسکالر معرفی شده در جلسه دوم با حل LMI بدست آمده یک کنترل کننده مقاوم طراحی میشود.
مدت زمان آموزش: 77 دقیقه
محتویات درس: فیلم با کیفیت 720p- پاورپوینت درس- مقاله مورد اشاره در فیلم و کد متلب مربوط به مثال
حجم فایل: 106 مگابایت
پیش نمایش جلسه سوم:
جلسه چهارم:
مدلسازی نامعینی برای سیستم پاندول معکوس

در این جلسه ابتدا دینامیک خطی پاندول معکوس معرفی میشود. با توجه به اهمیت مدلسازی نامعینی جهت طراحی کنترل کننده نحوه مدلسازی نامعینی به شکل استاندارد بیان شده در جلسات قبل برای سیستم پاندول معکوس تشریح میشود. برای سادگی مساله در این جلسه تنها یکی از پارامترهای پاندول معکوس نامعین در نظر گرفته میشود و نحوه مدلسازی این نامعینی روی ماتریسهای سیستم به تفصیل بررسی میشود.
مدت زمان آموزش: 64 دقیقه
محتویات درس: فیلم با کیفیت 720p و پاورپوینت درس
حجم فایل: 100 مگابایت
پیش نمایش جلسه چهارم:
جلسه پنجم:
پیادهسازی کنترلکننده مقاوم بر روی سیستم پاندول معکوس و شبیهسازی در متلب
در این جلسه الگوریتم مرحله به مرحله طراحی کنترل کننده مقاوم برای سیستمهای خطی با نامعینی پارامتری ارائه شده و برای حالتی که یکی از پارامترهای سیستم پاندول معکوس نامعین باشد. مدلسازی نامعینی در محیط متلب انجام شده و نامساوی ماتریسی خطی برای آن حل شده و بهره کنترل کننده فیدبک حالت مقاوم بدست آمده و سیستم حلقه بسته شبیهسازی میشود. در مرحله بعد فرض میشود که دو تا از پارامترهای سیستم پاندول معکوس نامعین بوده و همه مراحل قبل تکرار میشود. در تمامی حالتها عملکرد کنترل کننده فیدبک حالت مقاوم با یک کنترل کننده فیدبک حالت غیر مقاوم مقایسه شده و مقاومت کنترل کننده طراحی شده بررسی میشود. در انتها نحوه مدلسازی تعداد بیشتر پارامترها تشریح شده و دلایل احتمالی عدم حل پذیری نامساویهای ماتریسی خطی برای یک سیستم خاص و راه حلهای ممکن توضیح داده میشود. لازم به ذکر است که تمامی LMI ها با استفاده از تولباکس YALMIP در محیط متلب حل شده اند و بنابراین شما باید این تولباکس را قبل از اجرای کدها بر روی متلب نصب کرده باشید. برای توضیحات تکمیلی درباره نحوه دانلود و نصب تولباکس YALMIP به جلسه ششم از سری فیلمهای آموزش حل ناتساویهای ماتریسی خطی مراجعه فرمایید.
مدت زمان آموزش: 85 دقیقه
محتویات درس: فیلم با کیفیت 720p – پاورپوینت درس و کدهای متلب مربوط به طراحی و شبیهسازی
حجم فایل: 150 مگابایت
پیش نمایش جلسه پنجم:
جلسه ششم:
حل مساله ردیابی برای سیستمهای خطی دارای نامعینی پارامتری و اعمال به سیستم پاندول معکوس
در این جلسه بحث ردیابی سیستمهای خطی دارای نامعینی پارامتری به صورت کامل مورد بررسی قرار میگیرد. ابتدا قانون کلی استحصال ورودی کنترلی جهت ردیابی سیگنال مرجع معرفی شده و سپس با مثالهای متعدد و کاربردی نحوه بدست آوردن ساختار کنترل کننده جهت ردیابی سیستم به صورت گام به گام تشریح میشود. در انتها با همین شیوه کنترل کننده مورد نیاز برای ردیابی در سیستم پاندول معکوس که در جلسه پیش مساله رگولاسیون برای آن حل شد؛ طراحی شده و با شبیهسازی سیستم حلقه بسته در محیط m-file مورد ارزیابی قرار میگیرد.
مدت زمان آموزش: 81 دقیقه
محتویات درس: فیلم با کیفیت 720p – پاورپوینت درس و کدهای متلب مربوط به طراحی و شبیهسازی
حجم فایل: 124 مگابایت
پیش نمایش جلسه ششم:
۹۶۰,۰۰۰ تومان قیمت اصلی: ۹۶۰,۰۰۰ تومان بود.۵۹۷,۶۰۰ تومانقیمت فعلی: ۵۹۷,۶۰۰ تومان.Add to cart
مطالعه بیشتر